Mange kredittkort

Har du mange kredittkort?

Kredittkort kan være fine når man har behov for litt ekstra penger i ny og ne. I tillegg er det mange gode rabatter å få ved å betale med en gitt type kort, og kan man i andre tilfeller få spesielle tilbud bare ved å ha kortet. Rabattene og tilbudene varierer mellom de forskjellige kredittkortene, og de som ønsker å benytte seg av flest mulig kan velge å anskaffe det spesifikke kortet som gir deg det spesifikke tilbudet. Dette høres kanskje ut som en god deal, og det kan det absolutt også være. Det man derimot skal være forsiktig med, er å anskaffe flere kort enn hva man klarer å ha kontroll over. Flere rabatter og flere tilbud betyr flere fristelser, og kan fort bety flere økonomiske utskeielser. Har man ikke all verden med viljestyrke kan man plutselig finne seg selv i en situasjon der man har falt for litt flere fristelser enn hva man egentlig kan tillate seg.

Gratis å anskaffe kredittkort

Da de fleste kredittkort er gratis å anskaffe er det ikke dette som gjør det problematisk å ha flere forskjellige kort. Det som derimot kan by på utfordringer er tilbakebetalingen av de forskjellige kredittsaldoene. Kan du ikke, eller bare glemmer du å betale tilbake beløpet før den rentefrie perioden er gått ut kan det utestående beløpet fort vokse seg litt større enn behagelig. Har du i tillegg flere kredittkort og mister litt oversikt over hva som skal betales når, kan det være du plutselig har to eller flere åpne kontoer med løpende renter. Dette blir selvfølgelig fort dyrt, og kan være svært utfordrende om man ikke får kontroll over kreditten i løpet av relativt kort tid. Mange ser kredittgjelden sin vokse på denne måten, og klarer ikke alltid å få kontroll over den igjen.

Har du kommet i en situasjon der du ikke kan betale din kredittkortregning, er det mange som velger løsningen med å anskaffe et nytt kredittkort, som kan brukes til å tilbakebetale det forrige. Noen havner så i en situasjon der man har flere kort enn man kan ha oversikt over, og mister på denne måten kontroll over sin egen økonomi. Står man i en slik situasjon der regningene virker å vokse uendelig, kan det være en god idé å vurdere et refinansieringslån. Et slikt lån vil gi det muligheten til å dekke alle dine kredittkort, og kvitte deg med de høye rentene til fordel for et større lån med bedre vilkår.

Flere kredittkort kan på mange måter være gunstig, og kan gi deg gode tilbud, rabatter og fordeler. Ulike kort har ulike fordeler, og er man god til å styre sin egen økonomi og vet hvor mye man kan bruke på forhånd uten at det vil være utfordrende å nedbetale når det trengs, kan man spare gode penger på å utnytte hva de forskjellige kortene har å by på. Som alltid er det viktigste at man setter seg godt inn i vilkårene for de ulike kortene, og at man vet hvor mye sin private økonomi kan tåle.