Refinansiering av gjeld

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Det er mange situasjoner hvor vi kan få muligheter ved å ta opp et forbrukslån som vi ellers ikke ville fått, når vi ser bort fra de opplagte situasjonene hvor vi kunne ønske et lån. I tillegg vil vi nevne noen situasjoner hvor du absolutt ikke bør velge et forbrukslån men heller vurdere refinansiering av dine lån.

Eksempler på situasjoner for forbrukslån

Det finnes eksempler på situasjoner for forbrukslån hvor vi kan få muligheter vi ellers ikke ville oppnå. Hva om du for eksempel akkurat er ferdig med videregående skole og er klar for å velge et studie og finne en spennende retning i livet. Det finnes for eksempel kule tilbud for ungdom hvor man kan ta første semesteret av et universitetsstudie i utlandet før du starter med resten av studiet. Statens lånekasse støtter i noen tilfeller denne typen studier, men det betyr ikke at de som tilbyr dem har tilrettelagt for innbetaling med lånekasseutbetalingene. For å kunne benytte denne typen studie må du gjerne ut med en omfattende sum flere måneder før Lånekassen har godkjent studiet ditt. Et forbrukslån frem til Lånekassens første utbetaling kan da være en god løsning for å få til de nødvendige betalingene.

Når vi bør styre unna forbrukslån

Vi har noen situasjoner når vi bør styre unna forbrukslån. Du bør aldri låne penger for å gamble. Det kan være moro å spille en runde Texas hold ‘em eller roulette, men vi kan havne i økonomisk problematiske situasjoner om vi låner penger for å spille. Skal vi spille på nett bør vi kun benytte penger vi har råd til å tape. Et annet eksempel er for eksempel for veddemål eller ved handling av binære opsjoner. Selv om man med veddemål og binære opsjoner kan øke sjansene ved å skaffe seg inngående kunnskap om hva man vedder på eller handler med, og man med kunnskap kan vite litt mer om hva man gjør, så er det absolutt ikke lurt å låne penger til det. Noen er også spesielt utsatt for å bli hektet på denne typen aktivitet, og i så fall, bør man styre unna det helt og holdent.

Gambling

Det finnes mange nettsteder for gambling på nett. Det kan være underholdende og spennende å forsøke, men de legger også opp til at du skal investere penger du ikke har for å spille med dem. Du kan for eksempel bruke kredittkort på stedene, i tillegg til at du selvfølgelig kan låne pengene før du vurderer å overføre penger til disse stedene. I Norge er det faktisk ikke lov å gamble på kredittkort. Flere av kortselskapene har satt inn betingelser i kontraktene som sikrer dem mot bruk på gambling-nettsteder selv om nettstedene aksepterer kortet.

Usikker investering

Om man velger en meget usikker investering, bør man kanskje heller velge andre ting å gjøre med pengene sine. Det er i alle fall ikke lurt å låne penger for ytterst usikre investeringer. For de som virkelig har gode verktøyer er det sikkert mulig å anta noe om hvordan lykkes med binære opsjoner, for eksempel, men om du ikke har den fjerneste kunnskap om aksje- eller valutamarkedet, er dette ganske usikre investeringer og du bør ikke låne penger for det. Noen velger å låne penger for å gamble seg ut av en allerede kinkig økonomisk situasjon. Dette bruker oftest å gjøre ting verre, ikke bedre.

Vurder hva du ønsker å bruke forbrukslånet til før du velger denne løsningen. Det kan være praktisk til oppussing, en reise, eller for å klare forskuddet til et studie du har lyst til å delta på, men absolutt ikke lurt for gambling eller usikre investeringer.