Billig overnatting i Bergen

Billig overnatting i Bergen

Er du på utkikk etter billig overnatting i Bergen? Den gjestfrie vestlandshovedstaden er godt vante med turister som vil oppleve den vakre kystbyen, og har mange hoteller og vandrerhjem som står klare til å ta deg/dere imot.

Det er heller ikke nødvendig å punge ut i dyre dommer for en overnatting i Bergen, så lenge man kan klare seg med litt enklere standard. Det er fullt mulig å bo sentralt uten at man må opp i de «typiske hotellprisene», og vi skal her se nærmere på alternativer for billig overnatting i Bergen.

Bergen YMCA Hostel

På Bergen YMCA Hostel kan man få et trivelig og forholdsvis enkelt opphold i Bergen. Det er å anse som et hostel/vandrerhjem, men med fasiliteter som minikjøkken og gratis trådløst internett på samtlige rom.

Avhengig av hvordan man ønsker å overnatte, så kan man komme ned i priser som 195 kroner per person! Dette gjelder for opphold i sovesal. For enkeltrom koster det 600 kroner, mens et dobbeltrom ligger på 400 – 500 kroner avhengig av sesong.

Med andre ord er Bergen YMCA Hostel sannsynligvis det beste alternativet for billig overnatting i Bergen. Standarden er forholdsvis høy, og man bor svært sentralt i det som må kunne anses som «hjertet av Bergen». Du kan ta deg til fots til det meste som er verdt å se, samt butikker, kollektivtransport og ikke minst Brygga i Bergen.

Bergen Vandrerhjem Montana

Når man først besøker Bergen – hvorfor ikke oppleve byen fra en litt annen side? Montana Vandrerhjem har en noe utradisjonell plassering, da den ligger nærmest oppi siden på byfjellet Ulriken. Det er et forholdsvis enkelt vandrerhjem, men som har de mest grunnleggende fasilitetene og blant annet tilbyr en meget god frokostbuffe. Det er også forholdsvis billig å bo her, sammenlignet med de store hotellkjedene. Avhengig av hvordan man ønsker å bo (og sesong), så er billigste overnatting fra 205 kroner i sovesal.

Vandrerhjemmet har alt fra 4-sengs rom med privat bad til familierom der man har fem sengeplasser. Det koster sjeldent mer enn 300 kroner per person å bo her, noe som må kunne anses som nokså rimelig med tanke på både standard og beliggenhet. Det ligger riktignok en liten tur utenfor sentrum, men det er snakk om en busstur på maksimalt 15 minutter.

Marken Gjestehus

Et annet alternativ til billig overnatting i Bergen er på Marken Gjestehus. Det er et romslig vandrerhjem/gjestehus der man bor enkelt og greit til en rimelig penge. Det er ofte et godt alternativ for reisende med et budsjett, eller for såkalte «backpackere». Hostellet har en meget sentral beliggenhet som er perfekt for turister, med de fleste turistattraksjoner og severdigheter i gangavstand til resepsjonen. Den billigste overnattingen begynner på priser fra 210 kroner og oppover, dersom man ikke har noe imot å dele soverom med andre. Hostellet tilbyr også tjenester som håndklær og sengetøy mot tillegg i prisen, og WiFi er gratis inkludert.

Marken Gjestehus har i tillegg til en rekke sovesaler også vanlige enkeltrom/dobbeltrom og familierom med maksimalt fire sengeplasser. Standarden på disse rommene er forholdsvis enkel, men samtidig er prisene nokså billige i forhold til de store hotellkjedene som holder hus i sentrum av byen. Billig overnatting i Bergen er det uten tvil på Marken Gjestehus.