Bildeler på nett

Bildeler på nett gjør det enklere å finne delene du trenger

Bildeler på nett er et forholdsvis nytt fenomen. Tidligere måtte man ta turen til en fysisk butikk som selger bildeler når man skulle reparere bilen eller fornye noen deler for at bilen igjen skulle ta seg like bra ut som den gjorde når den var ny. Nettbutikker generelt har ikke eksistert så lenge som man skulle trodd i forhold til populariteten de har oppnådd. For bare 15 til 20 år siden, så var dette et helt nytt fenomen og mange hadde en sterk skepsis overfor å handle på nettbutikker. Når en ny generasjon er vokst opp med nettbutikker tilgjengelige siden de var små, så er all skepsisen forsvunnet og alle har venner eller kjente som handler på nett hele tiden. Fordelene med å handle på nett er mange, selv om mange personer som er eldre enn 25 år mener det er et savn at man mister det personlige rundt å kjøpe det man ønsker.

Det tok en stund fra nettbutikker ble helt dagligdags til deler på nett ble tilgjengelige, men i dag er det ikke så mye et spørsmål om man skal kjøpe deler på nett, men heller hvilken butikk man skal velge. Etter hvert som konkurransen har økt og det er dukket opp flere nettbutikker som selger bildeler på nett, så er det også blitt noe vanskeligere å velge den rette nettbutikken, men det dukker også opp løsninger som skal hjelpe forbrukere å ta det rette valget.

Bildeler på nett i forhold til fysisk butikk

For forbrukere flest, er det stor forskjell på å bestille bildeler på nett i forhold til i fysisk butikk, mens for verksteder, er dette kun en mindre endring i forhold til IT-løsningene de har direkte mot sine leverandører. Mange tilbydere av deler på nett har løsninger hvor du gjør oppslag i løsningene deres ved hjelp av bilnummeret. Dette har vært løsningen som er blitt benyttet av de fysiske butikkene som skal finne de rette bildelene for deg. Dette gjør det enklere for deg som ikke er vant til å finne ut av nøyaktig hvilke bildeler du skal ha når du skal reparere eller vedlikeholde bilen. Det er ikke en helt feilfri løsning, men den forenkler problemstillingen. Noen har opplevd å få tilsendt feil deler på grunn av dette, men i de fleste tilfeller så vil du få de delene som passer til din bil.

Du kan også oppleve å få feil deler når du handler i en fysisk butikk. De benytter systemer som henter informasjonen fra samme sted som nettbutikkene gjør, og derfor kan du for eksempel få et luftfilter som systemet mener skal passe til bilen din, men som ikke passer i det hele tatt.

Hvem benytter seg av bildeler på nett?

Bildeler

Deler på nett fra en nettbutikk som f.eks Eurodel.no er en praktisk løsning for de fleste, men for mange er dette for komplisert. Selv om de fleste er vant til å benytte PC eller mobile enheter når de skal finne ut hva de ønsker å kjøpe, så finnes det fortsatt en del personer som ikke er komfortable med å handle på nett. Du kan finne eksempler på dette i de fleste aldersgrupper, men det er mest vanlig blant eldre personer. Mange vokste opp i en tid hvor de ikke hadde noen grunn til å forholde seg til en datamaskin. De hadde ikke en hjemme, og hadde heller ikke en på jobben. Først nå når smart-telefoner og nettbrett er kommet, så velger mange av disse personene å forsøke seg på nett.

Noen liker personlig service

Det er faktisk fortsatt noen som foretrekker personlig service fremfor å handle bildeler på nett. Disse personene vil velge bort deler på nett uansett om dette er praktisk eller ikke, da de heller vil ha den personlige assistansen de får når de tar turen innom en fysisk butikk.